Ревнив съпруг закла 16-годишна съпруга в село край Монтана

Снимка: Архив

Побеснял от ревност млад мъж преби и намушка смъртоносно младата си жена в монтанското село Габровница. Убиецът е арестуван, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Кървавата драма се е разиграла в неделя половин час след полунощ в Габровница – на 17 км от Монтана.

16 годишната Галина Б. била в дома на родителите си заедно с бебето си, когато в къщата пристигнал разярен мъжът й Цветомир Т./22 г./ от врачанското село Малорад. Според местни жители двамата заживели заедно преди около година и половина, а преди месец Галя родила и се прибрала в родния си дом, за да й помагат близките в грижите за детето.

Цветомир обаче лудо ревнувал невръстната си булка, а през последните дни до него стигали вести, че любимата му изневерява. Разгневен, мъжът нахлул в стаята, където Галя била сама с бебето, вдигнал скандал, нанесъл й побой и накрая извадил нож и я наръгал няколко пъти в шията и гърдите. После хукнал навън.

Разтревожени от виковете, родителите на момичето се изпречили на пътя на убиеца, но той ударил с тръба бащата Минко по главата и избягал. Близките извикали полиция и линейка, но малко по-късно малката майка издъхнала.

В Малорад Цветомир казал на свой приятел, че е убил жена си, а той съобщил в полицията.

Пристигналите пазители на реда арестували убиеца. По случая е заведено досъдебно производството, делото е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Монтана. В Габровница стягат погребение на младата майка.

Семейството на Галина Б. е многобройно, тя има още четирима братя и една сестра. Фамилията е бедна, бащата Минко изкарва прехраната като пасе козите на местните стопани, разказаха от селото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България