Регионалната екоинспекция в Русе запечата част от завода-замърсител "Монтюпе"

Регионалната екоинспекция в Русе издаде пореден акт за нарушение на френската компания за производство на автомобилни части "Монтюпе". Внезапна проверка, по сигнал на граждани, установила, че два от капаците на противопожарните люкове на покрива са напълно отворени и във въздуха се изпускат вредни емисии. От фирмата обаче, отказват да получат документа и така умишлено бавят влизането му в сила. Това принуди директорът на Регионалната екоинспекция инж. Лилия Атанасова да съобщи, чрез медиите акта и така да се смята за връчен.

"Административната мярка е със заповед №471 от 10 ноември и нейната разпоредителна част е следната: "Спирам експлоатацията на част от инсталацията за каруселно леене на алуминий в завод за производство на автомобилни алуминиеви детайли и части на "Монтюпе-ЕООД", представлявано от управителите Филип Модюе, Дидие Крузе, Стефан Манян и Марк Мажус и пломбиране на каруселното устройство на тези съоръжения, както и достъпа до производствено Хале-3 чрез запечатване, посредством поставяне на плътна преграда между Хале-2 и Хале-3."

Междувременно стана ясно, че от фирмата са заявили желание да разширят производството си с още едно хале и допълнителни мощности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България