Регионалният съвет за развитие на Северен централен район заседава в Търново

Заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР) и Регионалния координационен комитет (РКК) към него се проведе в Зала 314 на Областна администрация Велико Търново. Настоящото заседание се свика и се откри от проф. д-р Любомира Попова - председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и Областен управител на област Велико Търново.

В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите от Северен централен район, представители на общините от областите в Северен централен район, представители на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище. На днешното заседание беше избран заместник-председател на Регионалния съвет с мандат от 01.01.2018 г. до 30.06.2018 г., като това ще е кметът на Габрово Таня Христова.

Членовете на Съвета приеха Годишна индикативна програма за дейността на Съвета за 2018 г., а представители на Управляващите органи на Оперативните програми представиха актуална информация за напредъка по изпълнението на операциите по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Северен централен район. През първото полугодие на 2018 г. председател на РСР на СЦР на ротационен принцип ще бъде Областният управител на област Габрово.

Преди началото на заседанието коледарчета от детска градина "Слънце" изненадаха участниците в събитието. С наричания за успех, здраве и богата година, придружени от интересна хореография, те показаха, че добре познават българските обичаи и традиции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони