Регистрирани са две силни земетресения в района на Нова Каледония

Първото регистрирано земетресение е с магнитуд 6.3 в района на Нова Каледония, показва справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Земетресението е регистрирано в 11:28 местно време (3:28 българско време) на 175 километра източно от Тадине и на 324 километра източно от столицата на Нова Каледония Нумеа на дълбочина от 10 километра. Земетресението е усетено на архипелага Лоайоте, който е част от Нова Каледония, както и във Вануату.

Засега няма информация за пострадали хора и нанесени материални щети. Не е обявена опасност от възникване на цунами.

Второто регистрирано земетресение е било по-силно с магнитут 6.7, показва справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Земетресението е станало в 12:03 (4:03 българско време) на 184 километра източно от Тадине и на 338 километра източно от столицата Нумеа на 10 километра дълбочина. Земетресението е усетено на територията на Нова Каледония и Вануату.

За сега няма информация за пострадали хора и нанесени материални щети. Не е обявена опасност от цунами.

Земетресението е последвано от силен афтършок в 12:14 местно време с магнитуд 5.8 в същия район, но на 40 километра дълбочина, като интензивната сеизмична активност в района продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят