Реджеп Ердоган се готви да превземе и последната турска независима медийна компания

Турската компания "Доган холдинг" официално потвърди, че е започнала преговори за продажба на медийния си пакет с "Демирорен холдинг“, предаде БГНЕС.

От борсата в Истанбул съобщават, че втори ден поред акциите на "Доган холдинг" и всекидневника "Хюриет" поскъпват рязко. "Демирорен холдинг" се смята за една от най-приближените турски корпорации до Реджеп Ердоган. Ако тя придобие "Доган холдинг", ще има контрол над няколко влиятелни медийни къщи, включително и телевизията „Си Ен Ен - тюрк“.

Оперативната стойност на компанията се оценява на 1.1 млрд. долара или 890 млн. долари след изчистването на задълженията, се казва в официално съобщение на "Доган холдинг" предоставено на борсата в Истанбул.

Създател на "Доган холдинг" е Айдън Доган, привърженик на светския елит в Турция. Ердоган от доста време насам директно атакува "Доган холдинг" и я обвинява във враждебно отношение към неговата партия, която има ислямистки корени. "Доган холдинг" на няколко пъти публично осъди и отхвърли тези обвинения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа