Редовният оргазъм ни помага да мислим по-добре

Резултатите от проучванията на д-р Никол Прауз показват, че интимните ласки помагат и в борбата срещу депресията

Редовният оргазъм стимулира мозъка и ни помага да мислим по-добре. Това твърди американската специалистка по сексуални изследвания д-р Никол Прауз, цитирана от британското издание “Дейли стар”.

По думите й кулминацията по време на секс предлага не само моментно удоволствие, но и редица ползи за здравето. Пример за това научният работник от САЩ е фактът, че оргазмите в половия акт стимулират мозъка до значителна степен и дори може да помогнат срещу депресия.

Прауз, която ръководи специализирана лаборатория за изследвания, посветени на сексуалните взаимоотношения зад Океана, от десетилетие изучава ползите от оргазма.

Специалистката изтъква проучване от 2016 г., показващо, че хората, които редовно се отдават на интимни страсти, се справят по-добре на тестове за мислене и запаметяване.

Удоволствието от секса и достигането до кулминацията в половия акт се свързват с отделянето на хормона на доброто настроение серотонин. Отделно честото практикуване на секс допринася за заздравяването на връзката и по-добро настроение дори и в натоварени моменти от ежедневието.

Имайки предвид всички тези ползи, д-р Прауз съветва партньорите по отношение на оргазма да се придържат към простата практика, че колкото повече се отдават на сексуални удоволствия, толкова по-добре ще се чувстват.

“Сексът се очертава като изключително ефективно средство за намаляване на стреса. При двойките с устойчива романтична връзка съществува и осезаем ефект на задоволство от ежедневните задължения, по-добро настроение, удовлетворение от работата и други подобни ползи”, категорична е американската специалистка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл