Редовният секс стимулира имунната система

Понижава и систоличното кръвно налягане

При мъжете и жените с редовен полов живот защитата на организма срещу микроби и вируси е по-висока

Хората с редовен полов живот боледуват по-рядко, смятат специалисти. При сексуално активните мъже и жени защитата на организма срещу микроби и вируси е по-висока. При изследване, проведено в Пенсилвания (САЩ), е установено, че в организма на студентите, които правят секс веднъж или два пъти в седмицата, има по-високи нива на определени антитела в сравнение с тези, които правят секс по-рядко.

Редовният полов живот повишава либидото, а при жените увеличава лубрикацията във влагалището, притока на кръв към него и еластичността му. Всичко това води до по-добро усещане по време на секс и ни кара да искаме повече.

Силното тазово дъно е важно, за да се избегне неволевото изпускане на урина - състояние, което засяга около 30% от жените в някакъв момент от живота им. Когато получаваме оргазъм, мускулите се свиват, което ги укрепва и прави по-силни.

Изследователи откриват връзка между секса и по-ниските нива на кръвното налягане. В данните на проучване в областта се посочва, че сексуалният акт по-специално, а не мастурбацията, понижава систоличното кръвно налягане.

Често след секс заспиваме по-бързо. Причината е, че след оргазъм се освобождава хормонът пролактин, който се свързва с усещането за релаксация и сънливост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл