Режат незаконни кабели по още 50 улици в Шумен

Отстраняването на незаконно изградената въздушна оптична мрежа, която преминава по електрическите стълбове, собственост на Община Шумен, продължава. Работи се по близо 50 улици в кварталите „Тракия“, „Боян Българанов“ и „Еверест“, съобщават от кметството.

Шуменци са информирани, че общината ще реже незаконно изградената мрежа, която руши стълбовете и утежнява допълнително проблема с уличното осветление. Незаконната мрежа в града трябваше да бъде отстранена след заповед на кмета Любомир Христов още през 2016 г.

Въпреки многократните предупреждения и писма, които общинската администрация изпрати до операторите за доброволно премахване, 2 години по-късно все още има кабели, които не са отстранени. Не е спазено и сключеното с някои от тях споразумение да премахнат кабелите си до края на декември 2017 г. и да ги положат под земята.

От общинската администрация напомнят на гражданите и на фирмите, че според Закона за електронните съобщения, чл. 286, ал.1 кабелните електронни съобщителни мрежи се изграждат подземно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България