Режат опашки и дупчат крави заради пасище

Див скандал се развихря в село Емона. Край красивия мини курорт, има спорно пасище, което роднини не могат да разделят. По тази причина започнали да си правят мизерии, достигнали до зверски издевателства.

От полицията потвърдиха за скандала и обясниха, че има заподозряно лице, както и три досъдебни производства, разследващи и други виновници за инцидентите.

Пастир от селото се оплаква, че от три месеца насам започнали да тровят кравите му, да им режат опашките, да им дупчат краката. Всичко започва с договорите за наем на пасища в землището, за които регистрираните земеделски производители получават субсидии, говорят в Емона.

Проблемите са между двама братя. Ще има засилено присъствие на полицията в района, за да не ескалира разправията, каза пред Труд кметът на Обзор- Христо Янев, в чийто район попада Емона.

Полицията многократно е ходила там, но през летния сезон не може да се отделя цял ресурс и ден и нощ да се пазят животните. Въпреки това ще бъдат взети мерки, за да се прекрати скандала, увериха униформени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право