Режисьорът Бойко Богданов за премиерата си в Бургас: В "Свекърва" разпознаваме азбуката на националния си характер

Текст под снимка: Момент от пиесата "Свекърва" на бургаската сцена

Във време, в което хората не се женят толкова много, феноменът "свекърва" си остава същият. Най- много вицове има за тъщи и свекърви. Това коментира директорът на бургаския театър "Адриана Будевска"- Борислав Чакринов, по повод премиерата на постановката "Свекърва", която ще се състои във вторник, 22.10. Режисьор и автор на оригиналната музика на пиесата е Бойко Богданов.

Пиесата "Свекърва"е написана от Антон Страшимиров в Женева и историята и е много интересна. По принцип "Свекърва" е една от най- играните пиеси в театъра. Според режисьора Бойко Богданов, в това произведение разпознаваме фундаменти- азбуката на националния ни характер. В главната роля ще видим актрисата Димитрина Тенева, която, по думите му, зрителите ще запомнят с тази пиеса поне за 25 години напред.

"След известно време отсъствие, се срещам с бляскавата група на Бургаския театър. Това е едно изключително бижу, на фона на катастрофата, която е настъпила в столичните и извънстоличните театри", добави режисьорът Бойко Богданов. Той обясни, че е поставял "Свекърва" на Антон Страшимиров през 1995- та година в "Театър зад канала", сега го прави отново и се вълнува изключително много.

Част от въпросите, които той и екипът от актьори искат да поставят са: "Като сме вече европейци, къде е тя, нашата цивилизованост, нашата толерантност, къде са нашите прошки към другия?", "Кога ще разберем, че да задушаваш другия с постоянна мекота и тихо съгласяване води само до едно- да го отчуждим и отблъснем?", "Обича ли нашенецът свободата- личната, гордата, красивата, достойната, справедливата?".

В спектакъла, освен Димитрина Тенева, участват още Иван Григоров, Невена Цанева, Стоян Памуков, Зорница Константинова, Аглрика Бояджиева, Валери Иличов, Ива Трифонова, Златко Ангелов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони