Режисьорът Люси Иларионов: Шефът на полицията във Велико Търново явно се опитва да прикрие стрелбата на пътя

Шефът на полицията във Велико Търново явно се опитва да прикрие част от събитията, които се случват в неговия край. Така режисьорът Люси Иларионов си обяснява формулировката „хулиганство на пътя”, с която в бюлетина на МВР скромно е отразена срещата му с агресивен шофьор в Търновско, който стреля по останалите участници в движението и ги замерва с бутилки.

„Нямаше да се обадя, ако не беше стреляно, нямаше да се обадя, ако не бяха хвърлени бутилки”, подчерта Иларионов пред БТВ. По думите му от полицията го предупредили да не разгласява случая, като униформените признали, че регионът е станал „известен” в последно време – с отцепения от частни охранители „Макдоналдс”, с боя на пътя между българин и чужденец и др.

Режисьорът подчерта, че се е притеснил не толкова от пистолета (за който е убеден, че е газов), колкото от хвърлените бутилки и цялостното поведение на другия водач.

Той избягал и 20 минути по-късно – вече в присъствието на полицаите, се върнал. „Те са звънели, той не вдигал, свързали се с майка му и баща му”, обясни режисьорът. Униформените питали 27-годишния мъж дали има оръжие, което той отрекъл и започнал на свой ред да обижда Иларионов.

Как изглеждал? „Стори ми се като келеш”, призна режисьорът. По думите му човекът насреща се оказало, че учи право и е работил в една от известните кантори в старопрестолния град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България