Рейс прегази възрастен мъж на кръстовище в Пловдив

63-годишен мъж почина в петък след обяд в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив, където бе докаран с линейка след тежък пътен инцидент, станал малко след 14.30 часа на кръстовището на булевардите "Източен" и "Княгиня Мария Луиза".

Възрастният пловдивчанин бе блъснат и прегазен на пешеходната пътека от автобус на градския транспорт, движещ се по линия №6.

Според очевидци белокосият мъж внезапно изскочил на пътното платно и се опитал да пресече на червено, но попаднал под гумите на рейса, който правел ляв завой. Пострадалият получил много тежки травми по цялото тяло, които не били съвместими с живота, и въпреки усилията на лекарите починал, обясниха от УМБАЛ "Свети Георги".

Наложило се дори екип на Пожарната да повдига автобуса, за да извади прегазения. 42-годишният шофьор на автобуса е тестван с дрегер, който показал отрицателен резултат. Работата по образуваното досъдебно производство продължава в сектор "Пътна полиция".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България