Рекорден брой участници от 40 държави на европейското по фехтовка в Пловдив

Рекорден брой участници от 40 държави ще пристигнат в Пловдив за европейските първенства по фехтовка за кадети до 17 години и младежи до 20 години, които ще се проведат в палата 8 на Международния панаир от 28 февруари до 9 март.

Новината съобщиха председателят на БФФ Величка Христева и президентът на Европейската федерация по фехтовка Станислав Поздняков, който е и 4-кратен олимпийски шампион. "Със сигурност ще подобрим досегашния рекорд от 1036 състезатели, поставен на миналогодишния шампионат на Стария континент в Нови Сад. Точният брой на участниците ще можем да кажем на самото откриване на "Евро 2017" във вторник от 18.30 часа. Засега е ясно, че кадетите ще са 536, а младежите ще са около 600", заяви Величка Христева. Организаторите са приготвили 195 комплекта медали, които са с 45 повече от отличията на световното първенство в същите две възрасти от 1 до 10 април, когато домакин отново ще е Пловдив.

Организаторите пускат безплатен вход, а българските надежди за медал са свързани най-вече с Йоана Илиева от "Свечников" (Сф), която има шанс да спечели и Европейската купа на сабя при кадетките. Домакините от Пловдив таят надежди за достойно представяне на Стефан Булдеев ("Тракия"-Пд) на сабя при кадетите и за финал в отборното класиране на същото оръжие и възрастова група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони