Рекордна събираемост от местни налози отчитат в Община Сопот

Разходите за сметосъбиране и сметоизвозване намалели многократно

Драстично увеличение на приходите от наеми целят кметът Деян Дойнов и екипът му

С безпрецедентна и рекордна събираемост на местни данъци и такси се похвали кметът на Община Сопот Деян Дойнов по време на първия отчет на бюджет, изработен и изпълнен от екипа му. Пред местната общественост градоначалникът направи не само отчет за приходите и разходите, инкасирани от общинска администрация, но и детайлен сравнителен анализ на финансовата политика, която води от ноември 2015 г. сегашното управление  и тази от предходни мандати. Данните от този анализ сочат, че по всички финансови показатели екипът на Деян Дойнов превъзхожда администрация на предшественика му Веселин Личев.

Разходите за сметосъбиране и сметоизвозване намалели многократно Драстично увеличение на приходите от наеми целят кметът Деян Дойнов и екипът му

Събираемостта от местни данъци и такси бележи значителен ръст. Докато в периода 2013-2015 година в общинската хазна са влизали под 900 000 лева, но още през първата година на управлението на Дойнов и компания постъпленията възлизат на рекордната сума от 1 514 272 лева.  При постъпилите средства от наеми на общински имоти също има сериозна разлика. Ако през периода 2013-2015 г. в общинската хазна са влизали около 40 000 лева годишно, то за 2016 година сумата е двойно по-висока, а за 2017 година настоящите управници на Сопот имат амбицията сумата от наеми да достигне и дори да надхвърли 110 000 лева.

В същото време, откакто сметосъбирането и сметоизвозването стана общинска дейност, в пъти са намалени разходите за дейност „Чистота”., похвалиха се още от екипа на кмета Деян Дойнов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони