Рекорд от 21 сватби в Пловдив на 7.7.2017

Едно от бракосъчетанията ще е в местния затвор

Рекорден брой сватби имаше в Пловдив на 7.7.2017 година, когато общо 21 двойки подписаха граждански брак и положиха клетви за вярност пред олтара.

„Никога досега не сме имали толкова много сватби в един ден и то в петък”, коментира директорът на общинско предприятие „Радостни обреди” Румяна Толова.

Тя уточни, че четири от церемониите са изнесени извън ритуалните зали, като една от тях е в Пловдивския затвор. От „Радостни обреди” и затвора отказаха да съобщят имената на младоженците и присъда за какво точно престъпление излежава лишеният от свобода жених, само уточниха, че става дума за чистокръвна българска сватбена двойка, а началото на ритуала е 13.00 часа и в него участва директорът на затвора Божил Иванов.

Това е четвъртата сватба в Пловдивския затвор от началото на 2017 година, а освен в тъмницата изнесени брачни ритуали този петък имаше и във Виенския павилион на Международния панаир, в хотел „Империал” и в Гранд хотел „Пловдив”.

През обредния дом в кметството на район „Тракия” преминаха 5 бъдещи семейства, които се заклеха в съпружеска вярност, а Обреден дом „Пълдин“ в Стария град и Централния дом на младоженците бяха избрали 12 други двойки. Една от тях пожела началотo на ритуала да започне точно в 17.00 часа. Въпреки летния сезон всички служители на общинско предприятие „Радостни обреди” са нонстоп на работа, разпределени в 3 екипа.

Бракосъчетания на 17.7.2017 г. засега са записали 13 двойки, но от общинското предприятие очакват броят на желаещите да се увеличи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България