Ректорът на ВТУ откри кабинет в университета в Ниш

Всяка година лекторатът по български език във Философския факултет в университета в град Ниш, Република Сърбия, организира традиционна българска вечер, посветена на мартеницата. Официални гости на тазгодишното събитие бяха генералният консул на Република България в град Ниш Едвин Сугарев и ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов.

Двата университета имат подписан договор за сътрудничество и съвместно работят успешно от дълги години. В знак на благодарност ректорът на Великотърновския университет направи дарение и заедно с Декана на Философския факултет проф. д-р Наталия Йованович откри модерно оборудван кабинет за обучение на студенти, който е първият по рода си във Философския факултет в Ниш. Кабинетът ще се използва предимно за обучение по български език, но също и за нуждите на учебния процес като цяло.

На срещата присъстваха: заместник-деканът на Филологическия факултет – доц. д-р Владо Владов, заместник-деканите на Философския факултет в град Ниш, лекторът по български език и литература в град Ниш – доц. д-р Валерия Тодорова, журналисти и общественици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони