Ректорът на ВТУ проведе работна среща с Роберт Шестаков

Ректорът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов проведе работна среща с г-н Роберт Шестаков, съветник нa Пocoлcтвoтo нa Рycия y нac и пpeдcтaвитeл нa Миниcтepcтвoтo нa oбpaзoвaниeтo и нayкaтa нa Рycкaтa фeдepaция в Сoфия.

По време на срещата бяха обсъдени договорите с университети от Русия, преподавателската и студентска мобилност, изучаването на руски език. Великотърновският университет винаги е поддържал активни и плодотворни връзки с университети от бившия СССР и продължава това свое сътрудничество с немалък брой висши учебни заведения в Руската федерация. За последните петнадесет години в духа на традиционните ползотворни връзки в областта на образованието, науката и културата между България и Русия Великотърновският университет е сключил договори с 16 руски университета.

Договорите предвиждат обмен на преподаватели и студенти, осъществяване на съвместни научни проекти и учебни програми, конференции и семинари, обмен на учебна и научна литература.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България