Ректорът на Медицинския университет стана почетен член на Немското хирургическо дружество

Ректорът на Медицински университет-Варна проф. д-р Красимир Иванов бе обявен за почетен член на Немското хирургическо дружество по време на откриващата церемония на 136-тия конгрес на организацията в Мюнхен.

Немското хирургическо дружество е основано през 1872 г. и е едно от най-старите в света. Целите му са да промотира научните и практическите интереси на хирургията. Проф. Иванов получи високото признание заради постиженията си в колоректалната и миниинвазивната хирургия в национален и в международен мащаб, както и заради активната си научна дейност и изключителни заслуги в изграждането и развитието на медицинската школа в МУ-Варна и обучението на стотици немски студенти. Във висшето училище сега учат над 1600 чуждестранни младежи от 48 държави по света.

За последните 7 години броят им е нараснал повече от три пъти и половина. Немските студенти в МУ-Варна са най-многобройната чуждестранна общност, като представляват повече от половината от всички студенти от други страни. Следват ги британците. С всяка година интересът на чуждестранните студенти към МУ-Варна нараства, като през изминалата кандидат-студентска кампания за всяко свободно място са се борили трима кандидати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони