Ремонтират и изграждат 53 детски площадки в 31 забавачки в Пловдив с 200 000 лв. общински пари

За трета поредна година в Пловдив се осигуряват общински средства по програмата „Проектиране и изграждане на нови детски площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи детски площадки в общинските детски градини“. През 2015 г. размерът на осигурените пари беше 45 000 лв., през 2016 г. сумата беше увеличена на 150 000 лв., а в общинския бюджет за 2017 г. целево бяха заделени с 200 000 лв. С тях в 31 от общинските забавачки ще бъдат реализирани 53 детски площадки – в 6 детски градини ще бъдат изградени напълно нови, а в останалите 25 ще бъдат ремонтирани съществуващи 45 детски площадки.

В 38 общински детски градини в Пловдив са планирани ремонти за лятната ваканция. Към момента в 16 от тях се извършват ремонтни дейности, свързани основно с освежаване на занимални, ремонт на санитарни възли и кухненски блокове. В част от детските заведения се подменя ВиК инсталацията, ремонтират се покриви, физкултурни салони и басейни. Част от ремонтите се извършват по график от Общинско предприятие „Жилфонд“.

В момента в Пловдив се извършват ремонтни дейности и в 22 от всичките 52 общински училища. Голяма част от тях са свързани със смяна на подовите настилки и боядисване на класните стаи, училищните коридори и физкултурните салони. Има училища, в които се ремонтират и хидроизолират покривите, ремонтират се санитарни възли, подменя се котел за отопление. В СУ „Черноризец Храбър“ се извършва авариен ремонт на канализация във физкултурен салон, за който са осигурени 31 000 лв. от комисията за разпределяне на резерва за нерегулярни разходи. На последното си заседание общинската комисия отпусна и 15 000 лв. за авариен ремонт на физкултурен салон на СУ "Цар Симеон Велики", с което общият размер на отпуснатите от началото на годината средства от резерва възлиза на 55 000 лв.

По информация на директорите на детските градини и училища в Пловдив ремонтите дейности в по-голямата си част ще бъдат извършени в срок и няма да възпрепятстват стартирането на новата учебна година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони