Ремонтират още две гимназии във Варна

Вече са обновени седем училища, три детски градини и две професионални гимназии по ОП"Региони в растеж"

Започнаха ремонтни дейности в още две варненски гимназии – ПГСАГ „Васил Левски“ и Варненската търговска гимназия „Г.С.Раковски“ със средства, осигурени по оперативна програма „Региони в растеж“. Кметът на Варна Иван Портних присъства на символичния старт даден от директорите на двете гимназии на ПГСАГ „Васил Левски“ – Мария Петрова и на ВТГ „Г. С. Раковски“ – Жечка Георгиева.

Във „Васил Левски“ ще се изпълнят дейности по реконструкция на сградния фонд и прилежащите дворни площи, подновяване на обзавеждането и оборудването. Планира се още подмяна на покрива и част от ВиК и ел. инсталации, външно саниране, боядисване и смяна на подови настилки и дограма. Също така ще бъде изграден външен асансьор. Общо по проекта предстои да бъдат обновени 15 гимназии, от които седем в морския град.

Досега седем училища, три детски градини и две професионални гимназии бяха модернизирани със средства по ОП "Региони в растеж".

На старта на ремонтните дейности в двете школа присъстваха още районният кмет Христо Христов, директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, представители на РУО и на фирмата строител, и учители

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони