Ремонтират пропаднал пътен участък край Велико Търново до месец

В рамките на един месец ще бъде ремонтиран пропаднал участък от общинския път между Велико Търново и с. Леденик. Щетите върху шосейната инфраструктура са причинени от голямото количество подпочвени води.

Възложено е спешно проектиране на необходимите строителни и укрепителни дейности, а средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет.

В района на пропадането ще бъде изграден нов водосток, ще бъдат оформени и канавки. В най-ниската част водите ще бъдат отведени в естествен водоприемник. В участъка пътната основа ще бъде изградена наново чрез насипване на фракция и валиране, а след оформянето на отводняването ще бъде положена нова асфалтова настилка.

Продължава и работата по изграждането на новия мост, част от общинския път между Велико Търново и с. Шемшево. Строителните работи ще приключат през лятото. Финансирането в размер на 1,1 милиона лева бе осигурено от кабинета „Борисов 3“. Новият мост ще позволи възстановяване на най-пряката транспортна връзка на жителите на селата Шемшево, Леденик, Буковец, Керека и Пушево с Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България