Ремонтират театър „София“

Готови са проектите ни за финансиране по ОП Региони в растеж за реконструкция на театър „София“ и на културния дом в район „Средец“. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова при посещение в обновения културен дом в Красно село. Цялостният ремонт на сградата там е струвал на Столична община 4,6 млн. лв. Реконструкцията започна в края на 2015 г.

С благодарности към правителството кметът на София Йорданка Фандъкова посрещна идеята, държавата да инвестира за възстановяването на ски лифта „Заека“ на Витоша. Столичният градоначалник изрази готовност общината да стопанисва съоръжението, след като то бъде възстановено.

Кметът съобщи още, че улиците, които ще бъдат затваряни за първите дни от българското председателство на Съвета на ЕС, ще бъдат обявени два дни преди официалното откриване на 11 януари. Столичната община ще разпространи карта, която ще показва кои точно отсечки ще бъдат забранени за движение, както и обходни маршрути.

Фандъкова обяви и, че борбата с мръсния въздух ще е основен приоритет на градската управа догодина. „Вярвам, че това не е просто поредната важна и сериозна задача на общината, а това е обща кауза на всички граждани. Това не просто мярка, която някой може да вземе и да се реши проблема. Това са навици – на придвижване, на отопление“, каза Фандъкова. В началото на 2018 г. ще бъдат пуснати в експлоатация и седемте газ анализатора, които общината дари на КАТ. Фандъкова разкри, че системата за ранното предупреждение за замърсяването на въздуха, която заработи в средата на декември, до момента прогнозира с точност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България