Ремонтите в някои училища и детски градини в София ще продължат и след 15 септември

Снимка: Денислав Стойчев

Част от ремонтите в столичните училища и детски градини ще продължат след 15 септември. Това информира кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти.

„Навсякъде се работи активно. Тази година изпълняваме големия проект за ремонт на детски градини и училища по ОП „Региони в растеж“. Това е цялостна реконструкция със саниране и изисква повече време. Имам уверението, че районните кметове и директорите са направили нужната организация никъде това да не попречи на учебния процес. Ще имаме нова сграда на училище. Ще открием 15 септември в новата сграда на I АЕГ, която е изцяло готова и се оборудва в момента. На практика тя увеличава с 50% възможностите на гимназията, както и на основното училище, което в тази сграда“, заяви още тя.

Тази година се работи по общо 10 големи обекта в паркове и градски градини, каза още Фандъкова. От няколко дни тече ремонтът и възстановяването на Розариума в Борисовата градина. "Това е един много хубав проект, защото включва цялостното му възстановяване. Включва и озеленяване със засаждане на нови рози и съм поискала да има надписи с видовете рози, за да може хората да се запознават с тях и да им се любуват“, обясни кметът.

„Едновременно с това започна втори етап от реконструкцията на „Северен парк“, на „Западен парк“ се работи по цялостната реконструкция. В парк „Въртопа“ се работи в момента. Очакваме да бъде избран изпълнител за парка около езерото в ж.к. „Дружба“, заяви още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование