Ремонти променят движението в София

Бул. „Васил Левски” е преасфалтиран ден по-рано

Край на големите тапи преди 15 септември

Заради летните ремонти в София променят движението на участъци по бул. „България”, ул. „Московска”, бул. „К. Величков” и др. Ден по-рано отвориха за движение на автомобили булевард "Васил Левски". Очакваше се преасфалтирането да приключи в неделя. Градската управа цели основните ремонти по транспортната инфраструктура да приключат преди 15 септември.

Заради ремонта на трамвайни релси по бул. „България” от 6 до 16 август се забранява влизането на превозни средства по крайна лява лента от булеварда, в участък от 290 м преди бул. „П. Тодоров” и в участък от 290 м след бул. „П. Тодоров”, в посока бул. „Черни връх”.

Забрана има и по крайна лява лента на бул. „България”, в участък от 290 м преди бул. „Гешов” и в участък от 290 м след бул. „Гешов”, в посока бул. „Гоце Делчев”. От 6 до 16-ти август се променя маршрутът на трамвайна линия 7 и автобусна линия 304.

На 13 и 14 август се затваря кръстовището на ул. „Московска” и ул. „Париж”, от 15 август до 12 септември - участъка от ул. „Париж” до ул. „11-ти август” и от 13 до 14 септември - кръстовището на ул. „Московска” и ул. „11-ти август”.

Заради строежа на първото в София общо обособено трасе за трамваи и автобуси по бул. „К. Величков” в отделни ленти от булеварда е планиран ремонт до 4 септември.

От 3 август до 30 септември се забранява влизането на превозни средства по ул. „Граф Игнатиев” от ул. „6-ти септември” до ул. „Цар Шишман”.

От 10 до 31 август се забранява влизането и по ул. „Г. Раковски” в участъка от ул. „Хан Крум” до ул. „Гурко”.

 

През приложението за купуване на карти

Блокират електронните гратисчии в столицата

“Един пътник - един телефон” въвежда през идната седмица Центърът за градска мобилност за столичани, които искат да си купят еднодневна или нощна карта градския транспорт чрез мобилно приложение. Услугата стартирана на 12 юли и вече има 5 опити за измама. В действие вече влезе и изискването за въвеждане на пин код при регистрация на sofia.mpass.bg, откъдето се купува картата. Предстои да бъде активирана и защитата, при която регистрация ще може да става само от един телефон за един пътник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България