Ремонтът на топлопровода на ул. „Цар Иван Шишман“ може да продължи до есента

Започнаха плановите ремонти на топлопреносната система в София. Подмяната на топлопровода на ул. „Цар Иван Шишман“ обаче не е бил предвиден и има опасност да продължи до новия отоплителен сезон. Това заяви говорителят на Топлофикация София Елизабет Павлова по БНТ.

Ремонти ще има в целия град, тъй като топлопреносната мрежа е остаряла, а 2000 км. от нея имат нужда от профилактика и ремонти, каза тя. Подробна информация за ремонтите може да се намерят на страницата на Топлофикация „София“.

"Подмяната на топлопровода по ул. „Шишман“ не е било предвидено преди началото на ремонта в района. Тръбите там са полагани през 60-те години, като е правена реконструкция през 80-те години", обясни говорителят на дружеството. До края на седмицата ще бъде избрана фирма-изпълнител, но се очаква одобрението на Европейската банка за развитие, тъй като средствата по ремонта ще бъдат грантови.

"Има опасност ремонтът да продължи да отоплителния сезон тази година", допълни Павлова.

Няколко района на града ще бъдат без топла вода в периода от днес до 23 май заради неотложни ремонти, съобщиха от Топлофикация София.

Без топлоподаване ще останат сградите в района между бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Граф Игнатиев“, както и между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Крум Попов“, ул. „Милин камък“, ул. „Орфей“, ул. „Розова долина“, ул. „Калиакра“ и ул. „Иглика“.

От 27 май до 31 май 2019 г. ще бъде спряно топлоподаването към следните райони:

- част от ж.к. „Лагера“ между ул. „Плиска“, ул. „Хризантема“, ул. „Житница“, бул. „Цар Борис III“ и ул. „Христо Матов“;

- част от кв. „Хиподрума“ между ул. „Лерин“, ул. „Кюстендил“, ул. „Видлич“ и бул. „Цар Борис III“;

- част от кв. „Красно село“ между ул. „Хайдушка гора“, ул. „Дойран“ и ул. „Кюстендил“;

- ж.к. „Бели брези“ между ул. „Смърч“, ул. „Битоля“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „България“, ул. „Кюстендил“ и ул. „Дойран“;

- част от ж.к „Стрелбище“ между бул. „Гоце Делчев“, ул. „Твърдишки проход“,ул. „Нишава“, ул. „Руен“, ул. „Добри Христов“, ул. „Дедеагач“, ул. „Нишава“ и бул. „България“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България