Ремонт на ремонта на улици в Шумен се оказа некачествен

Община Шумен дава един месец срок на строителното обединение "АКВА БИЛД-ШУМЕН", за да извърши качествен ремонт по четири улици. Проблемите с пътната настилка в Шумен са след изпълнението на проект за рехабилитация и разширяване на канализационната мрежа.

След прокопаванията фирмата не успява да възстанови качествено асфалта. През юли последва ремонт на ремонтираните вече улици по настояване на общината. След приключване на ремонтните дейности обаче, отново са установени проблеми при съвместна проверка от кметството и ВиК-Шумен.

Не са възстановени в пълен обхват доста големи участъци, съобщават от общината и сочат за пример цялото платно на бул."Симеон Велики" и улиците "Антим I", "Ален мак", а най-зле е ул."Червена роза". Там е изрязан асфалтът, където има пропадания и е уплътнена настилката само непосредствено под асфалтовия слой. "Вероятно това технологично решение компрометира трайността на покритието, което се руши лесно при недобре уплътнена основа", коментират общински специалисти.

Заради констатираното некачествено извършване на възстановителните дейности, община Шумен дава на изпълнителя срок от 30 календарни дни да ремонтира за своя сметка проблемните трасета и най-вече обратния насип по протежение на целия изкоп на ул."Червена роза". При неизпълнение, кметството ще си търси по съдебен ред разходите по отстраняване на зле свършената работа. От фирмата ще се търси отговорност и за пътните инциденти, които биха възникнали в опасните участъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България