Репортери пътуват 32 часа за финала

Санкт Петербург - Истинска авиоодисея преживяха немските репортери, които отразяват Германия на турнира за Купата на конфедерациите. Вместо за 4 часа те взеха разстоянието от Сочи до Санкт Петербург за цели 32! Но все пак стигнаха на време за снощния финал срещу Чили.

Немската група стартира одисеята на слънчевото време в Сочи, където Бундестимът разгроми Мексико с 4:1. Маршрутът е - пътуване до Санкт Петербург с междинно кацане в Москва. Три пъти самолетът с германските журналисти на борда опитва приземяване на летище „Шереметиево” – неуспешно. От пилотската кабина обясняват, че има въздушен пасат и кацането е опасно. На германците е обяснено, че ще кацнат в Нижни Новгород – на 420 км от Москва. А добавката към тази новина е, че... връзката с втория полет до Санкт Петербург е изпусната.

Само че бурята отново обърква програмата. Вместо в Нижни Новгород машината се приземява във Воронеж – град, за който, както признават германските журналисти, въобще не били чували. Но неволята ги зарежда със знания по география - намира се на 750 км от Нижни Новгород и на половината път между Москва и Сочи.

В зоната за чакане във Воронеж започват да „валят” новините за метеорологичната обстановка – вятърът летял с 20 метра в секунда, а толкова силен дъжд Москва не виждала от половин век. Все пак от летището канят германците да се върнат в самолета и след половин час чакане ги застига нов кошмар – новината, че всички столични летища са затворени за неопределено време. Следва пътуване до центъра на града, за да прекарат нощта в хотел. През интернет германците разбират, че Воронеж е на трето място по ненавист към чужденците. По време на Втората световна война градът бил на 90 процента унищожен от армията на Хитлер.

На сутринта журналистите резервират всички свободни места в друг полет, но отново през Москва, защото всички директни до Санкт Петербург отдавна били разпродадени. И, о небеса, в събота на обяд машината най-после се приземява в столицата. А там ново капризно намигване на съдбата – полетът за Санкт Петербург пак закъснява с часове. Ходенето по мъките продължава почти до полунощ – около 22 часа групата каца в старопрестолния град.

„Да, финалът вече може да започва!”, простенва първият германец, излязъл от самолета с журналистическия тим на страдалците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят