Репортер се хвърли пред колата на Пламен Георгиев (обзор)

Пламен Георгиев обяви, че пет месеца НСО са го охранявали заради заплахи към него.

Екип на Би Ти Ви го причаква пред Нова

Камарата на архитектите иска независима проверка на терасата

Прокурорската колегия на ВСС решава дали да го възстанови в Спецпрокуратурата

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев се оплака, че в неделя репортер на Би Ти Ви е изскочил пред колата му в желанието си на всяка цена да вземе интервю от него. Екипът дебнел Георгиев пред сградата на Нова телевизия след негово интервю за медията. Това е създало риск от сериозен инцидент, защото заради заплахи за живота от пет месеца Георгиев се движи с охрана от НСО.

От медията настоявали бившият шеф на комисията „Антимафия” да каже дали ще даде съгласието си за независима експертиза от Камарата на архитектите на терасата на неговия апартамент.

Георгиев обясни отказа си с това, че е бързал за рожден ден на сина си. „Не очаквах, че дългогодишен журналист би застрашил собствената си сигурност и тази на колегите си, преследвайки човек, който не се крие”, каза бившият шеф на КПКОНПИ в отговор до Би Ти Ви. „Удивен съм, че публична личност като мен, може да бъде причаквана по подобен начин... като укриващ се от закона престъпник”, пише още Георгиев.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет днес ще разгледа молбата му да бъде върнат на работа в Специализираната прокуратура. Той бе спецпрокурор само четири месеца през 2011 г., а след това бе назначен за зам.-министър на правосъдието.

В сряда той подаде оставка, след като изчака да приключат проверките срещу него от април тази година по скандала с терасата на жилището му. Междувременно Камерата на архитектите поиска да се направи независима експертна проверка на сградата в която се намира имотът на бившия шеф на КПКОНПИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България