Републиканците оневиняват Тръмп по разследването за импийчмънт с доклад от 123 страници

В Съединените щати републиканците възнамеряват днес да публикуват доклад, в който се оспорва воденото от демократите разследване за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. В документа, оповестен от АП и вестник „Вашингтон Поуст”, се твърди, че забавянето на помощ за Украйна е било оправдано, съобщава БНР.

Превантивният доклад-отговор от 123 страници се очаква в деня, в който демократите се предполага, че ще пуснат своите заключения от разследването.

Според АП и „Вашингтон Поуст" републиканците настояват, че Тръмп не е смятал да се облагодетелства лично, когато е поискал Киев да разследва опонента му джо Байдън и неговия син. Посочено е, че колебливостта при даване на „помощта е била напълно благоразумна”, заради скептичност породена от примерите за корупция в Украйна. За защитниците на Тръмп демократите се опитват да свалят Тръмп от власт заради нетрадиционния му поход по въпроси свързани с дипломацията.

В понеделник доклад със заключения от изслушвания от разследването за импийчмънт беше представен при закрити врата. Председателят на комисията водеща разследването - демократът Адам Шиф коментира, че докладът говори сам за себе си и съдържа доказателства за „закононарушения и неуместно поведение”.

В сряда Правната комисия към Камарата на представителите започва изслушвания на експерти, които ще се изказват за наличие на закононарушения при действията на президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка