Реставрират паметника на Левски в Карлово за 180-годишнина от рождението на Апостола

Левски , паметник, КАрлово

Първата основна от няколко десетилетия насам реставрация на паметника на Васил Левски на едноименния площад в родния град на Апостола на свободата ще стартира още този месец, съобщиха от Община Пловдив.

Реставрацията на паметника и извършващата се в момента реконструкция на целия площад "Васил Левски" трябва да приключи най-късно до 1 юли, тъй като на 18 юли там ще е кулминацията на тържествата за 180-годишнина от рождението на най-великия българин.

За тези два обекта, както и за реконструкция на градския стадион "Васил Левски", са осигурени целеви средства от републиканския бюджет с постановление на Министерски съвет. На стадиона в Карлово вече са ремонтирани съблекалните за гости и домакини, предстои монтиране на 800 нови седалки, укрепване на трибуните, хидроизолация на козирката на официалната трибуна, обновяване на сервизните помещения в спортния комплекс и изграждане на предпазна ограда по изискванията на лицензионната комисия на БФС. Освен това ще се реконструират входовете на стадиона с места за паркиране, ще бъде изграден сектор за гостуващите агитки.

"Всичко ще бъде направено така, че стадионът да получи лиценз за провеждане на мачове от Втора Професионална футболна лига", коментира кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България