Референдумът в Стара Загора е невалиден, едва 15% отидоха до урните

3/4 от гласувалите искат "Бедечка" да стане парк

85% от гласувалите на местния референдум в Стара Загора са поискали местността "Бедечка" да бъде превърната в парк, става ясно от публикуваните от ОИК резултати. Референдумът не премина необходимия минимум от 40% избирателна активност, за да бъде прието решението за валидно.

От общо 143 172 имащи право на вот, до урните са отишли едва 22 082 души (15,42%). 18 984 от гласувалите, са отбелязали "Да" на бюлетината, а 3130 - "Не". Невалидните бюлетини са 123.

Гражданите трябваше да изразят мнението си за бъдещето на "Бедечка" – дали местността да бъде застроена или превърната в парк. Въпросът на местното допитване бе: „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Ив. Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България