Рефер ритна играч и после го изгони

Френският съдия Тони Шапрон засенчи звездите на ПСЖ с невиждана издънка. По време на мача на парижани с „Нант“ (1:0), реферът срита играч на „канарчетата“, а след това го изгони с червен картон. Всичко това се разигра в последната 90-а минута на двубоя. Тогава Диего Карлош от „Нант“ се опита да се върне на спирнт в своята половина след контра на ПСЖ. По невнимание играчът повали Шапрон на земята. Реферът обаче се изправи и срита Карлош, а след това го изгони.

Случаят бе водеща новина във всички големи агенции, като съдията бе подложен на жестоки критики и много подигравки. Във Франция реагираха на секундата и отстраниха Шапрон до второ нареждане.

„Получих 20 съобщения от цял свят, като всички, които ми писаха твърдяха, че този рефер е пълен майтап - каза Валдемар Кита, президент на „Нант“. - Нашият играч бе изгонен за нищо. Шапрон трябва да си почине, може би се нуждае от масаж. Дано бъде наказан за поне 6 месеца. Такова нещо не бях виждал до сега. Силно се надявам, че това негово решение не е взето нарочно. Гледам пак ситуацията и не зная да се ядосвам ли или да се смея.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят