Реформаторите провалят Борисов

В четвъртък щели да гласуват нов кабинет

Зеленогорски обяви: Мажоритарният вот би нанесъл огромни щети

ГЕРБ декларираха, че са готови да дадат свои кадри за министри в бъдещия кабинет с мандата на реформаторите. За първи път в партията на Бойко Борисов не се съобразяват с ретроградния Меркурий, който от вчера отново навлезе в такава фаза. Планетата ще е ретроградна до 8 януари. При сформирането на кабинета “Борисов 2” преговорите продължиха твърде дълго, а от ГЕРБ обясниха, че целта е Меркурий да излезе от позицията, която крие рискове. Преди президентските избори “Труд” писа, че най-голямата партия в парламента бави номинацията си за президент заради ретрограден Меркурий (от 30 август до 21 септември). Астролозите обясняват, че тези периоди се случват 3-4 пъти в годината. Смятат се за критични, тъй като през тях възникват комуникационни недоразумения и решенията, взети по време на ретрограден Меркурий, най-често се налага да бъдат преразгледани.

След вчерашните преговори на ГЕРБ с реформаторите Цветан Цветанов заяви, че “има ясно изразено парламентарно мнозинство за ново правителство с мандата на РБ”. Той обясни, че разговорите ще продължат и днес в търсене на пресечни точки за сформиране на кабинет. Цветанов коментира, че имало сближаване по програмата. Твърдението му прозвуча доста странно, тъй като между ГЕРБ и РБ има подписано коалиционно споразумение с приоритети още преди съставянето на правителството и нищо не налага тяхната промяна. Шефът на парламентарната група на ГЕРБ нищо не каза за промените в изборните правила. Именно те бяха анонсирани от премиера в оставка Бойко Борисов като мотив за подкрепа на правителство в рамките на 43-тото НС. “Заслужава си да се оттегли малко времето с толкова, колкото да се приеме избирателният закон съгласно референдума. В противен случай изборите няма да са легитимни”, каза Борисов и подчерта, че трябва да се приеме 100% мажоритарен вот. Реформаторите обаче се опитват да провалят Борисов.

“Мажоритарният вот, по начина, по който мина на референдума, би нанесъл огромни поражения върху българската демокрация и няма да подкрепим подобно обстоятелство”, категоричен бе Найден Зеленогорски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика