Рецептата срещу Бразилия – наритваш Неймар

Босненците са известни като мъжкари и бойци. Владимир Петкович е родом от Сараево и знае как да оцелява. И предаде по най-добрия начин своите умения на швейцарските национали, които направиха Бразилия поредния фаворит на Мондиал 2018, който страда на старта – 1:1.

Петкович намери рецептата как се спира „селесао“. Тя е елементарна – да нариташ добре Неймар. В мача най-скъпият футболист в света получи десет нарушения и с това се нареди на второ място в историята, откакто се следят подобни статистики. Преди 20 години на Мондиал 98 тунизийските национали фаулираха 11 пъти английския капитан Алън Шийрър.

„Повечето от ситуациите с Неймар бяха напълно чисти – каза Петкович. – Една от основните задачи бяха да го неутрализираме. Но в бразилския състав има достатъчно футболисти с великолепни качества, не е само той. Много съм горд от дисциплината на моя отбор. Истината е, че получихме прекалено много жълти картони, без да сме направили толкова групи нарушение. Не беше приятно да гледам как съперникът пада за дузпи. При наличието и на видео съдии е ясно, че ситуациите бяха кристално чисти. Сега ни чака много тежък мач със Сърбия.“

Фелипе Коутиньо откри резултата с фазомен гол от далече още в началото, но Стивън Цукер изравни веднага след почивката. Натискът на бразилците до края не даде резултат.

Първият в световния тенис Роджър Федерер пусна снимка в социалните мрежи как гледа мача в дома си. И отправи поздравление към отбора. Определено Швейцария има от какво да се гордее с неделния ден – Маестрото спечели 98-ата си титла от веригата АТП с триумф в Щутгарт.

Тите, селекционерът на Бразилия, отказа да се оправдава със съдиите. Най-сериозната му претенция може да е ситуацията при изравнителния гол. Тогава Цукер побутна в гърба Миранда, но сигнал от мексиканеца Сесар Рамос нямаше.

„Със сигурност това е нарушение, но няма да се оправдаваме със съдии – каза Тите. – Има достатъчно отговорници за тях.“

„Аз съм защитник и винаги са ме учили да не блъскам с ръце – по-гневен беше Тиаго Мота. – Когато блъснеш някого, е фаул. Изключително кратко и ясно го казвам.“

Битката за първото място в групата вече може да се реши по голова разлика. Бразилия и Швейцария ще бъдат фаворити срещу Коста Рика и Сърбия, а вече ще играят и за много попадения.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят