Рецептите на Зеки Генюш

Майсторът в кухнята на „Зодиак“ тази седмица ще разкрие тайните на Ориента. Зеки Генюш твори в приказната градина на Orient Garden, където разкрива неповторима кухня по нов и удивителен начин.

Рецептите през следващите дни ще покажат най-доброто от турската, ливанската и средиземноморската кулинария.

 

Адана кебап

Необходими продукти:22-2

300 г кайма (агнешка и телешка)

1 глава лук

5-6 скилидки чесън

1 червена чушка, може печена

1 люта чушка, на вкус

30 г масло

2-3 стръка магданоз

сол

черен пипер

 

Начин на приготвянe:

Лукът, чесънът, чушките и магданозът се нарязват. Слагат се в блендер за по-фино нарязване. Смесват се с каймата. Всичко се посолява и се поръсва с черен пипер. Добавя се мекото масло и каймата се омесва много добре. Оставя се за няколко часа да се овкуси добре, след което се нанизва на шиш (метален и по-дебел по възможност). Притиска се с ръка да стане тънко и добре разпределено по шишчето (гледайте да не слагате голямо количество, защото може да не се задържи на дървено тънко шишче). Пече се на скара на дървени въглища, скара на ток или грил-тиган. Сервира се с опечени на скарата зеленчуци.

 

Салата “Табуле”

Необходими продукти:22-3

2 щипки сол

3 стръка прясна мента

1 лимон

4 с.л. зехтин

2 домата

2 връзки пресен магданоз

1 ч.ч. булгур

2 връзки пресен кромид лук

 

Начин на приготвяне:

Вземете ситен булгур. Може и по-едър, но със ситния салатата е по-фина.

Накиснете го с вода, да го покрие. Похлупете или покрийте със фолио и оставете да набъбне.

Изчистете доматите от семките и също ги нарежете на ситно.

Изсипете солта, зехтина и сока от лимона, разбъркайте хубаво и се насладете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме