Рецидивисти по тютюна хванати пак с 440 килограма

Марио и Георги се издали, рязко намалили пред патрулка

Полицейски служители от ОДМВР-Шумен иззеха 440 кг тютюн без бандерол от два автомобила в района на шуменското село Веселиново. Зад волана на Ауди и Форд били Марио М./38 г./ и Георги Петров/30 г./ от град Гоце Делчев, стари познайници на полицаи и магистрати, защото вече са били хващани и съдени за притежание на безакцизната стока, научи "Труд".

Въпреки че имат опит, двамата шофьори се стъписали, когато към 05 часа призори в понеделник на входа на селото видяли патрулка и рязко намалили скоростта. Униформените били в района, заради усложнената зимна обстановка с превантивна цел, но подозрителното поведение станало причина да ги спрат за проверка. Купето на форда било пълно с черни ароматни чували с тютюн, багажникът на аудито също бил пълен с акцизната стока. Явно водачите са разчитали, че в толкова ранен час няма да попаднат на проверка и били натоварили и предната седалка.

Извършен е оглед от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" и техни колеги от Велики Преслав. Във форда имало 350 кг. тютюн, а още 90 кг. били в аудито. Двамата мъже са задържани за едно денонощие в Полицейското управление във Велики Преслав. Стойността на иззетия тютюн е над 13 000 лв. Случаят е докладван на дежурен прокурор от местната районна прокуратура и работата по документиране на престъплението продължава.

През есента на м.г. Георги беше хванат да превозва в бус с изграден тайник приблизително същото количество тютюн в района на Нови пазар, Шуменско. Марио е с току-що изтекла условна присъда за същото нарушение, коментират запознати.

Снимки МВР

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право