Рецидивист нападна и обра една и съща жена 2 пъти в рамките на няколко часа

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 24-годишния рецидивист Иван Р. за това, че ограбил една и съща жена два пъти за 2 дни - на 5 и 6 септември 2016 г.

Иван Р. е многократно осъждан и с пет влезли в сила присъди, а последното си наказание от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода изтърпял през юли 2016 г., когато е бил освободен от затвора. На 5 септември 2016 г. Иван се опитал да задигне чантата на млада жена, докато тя си миела ръцете на чешма в централната част на Пловдив.

Нападната М.Я. се развикала за помощ и успяла да издърпа чантата от ръцете на апаша, той избягал. Няколко часа по-късно - 30 минути след полунощ, същата жена била нападната в центъра на града под тепетата от Иван Р., който със сила издърпал преметната през рамото й чанта с 65 лв., лични вещи и документи и избягал. Пострадалата го подгонила и помолила мъж, който минавал наблизо, да се обади на тел.112. Малко по-късно същата нощ обвиняемият Иван Р. бил задържан, а в хода на досъдебното производство, се е признал за виновен.

Понастоящем Иван Р. се намира в затвора в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право