Рецидивист осъден на три години и четири месеца затвор след пореден грабеж

Снимка: Архив

Рецидивист, извършил пореден грабеж, е осъден по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт. Наложено му е наказание три години и четири месеца лишаване от свобода при строг режим.

Стефан Ф. е признат за виновен и осъден за това, че на 7 октомври тази година в Габрово отнел 275 лв. от мъж като срязал и издърпал чантичка от рамото му и го заплашил с нож, размахвайки го пред корема и лицето му.

Стефан Ф. е осъждан. Във въпросния октомврийски ден обвиняемият и племенникът му, след като употребили алкохол, решили да отидат до дома на сестрата на Стефан Ф. и тръгнали пеша. По пътя срещнали пострадалия и като видели камиона, му махнали да спре. Поискали да ги откара до квартал „Йовчевци”, но той им отказал. Тогава Стефан и племенникът му започнали да се карат с него и да му нанасят удари. Потърпевшият се изплашил и се съгласил и тримата тръгнали. Докато обвиняемият седял на предната седалка, извадил нож, забил го няколко пъти в таблото, поискал шофьорът да му даде парите си и го заплашил, като размахал ножа пред корема и лицето му. След това с ножа прерязал колана на чантичката на водача, издърпал я със сила от рамото му и взел портфейла му.

По искане на прокуратурата Стефан Ф. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право