Рецидивист от Павликени иска да носи името на гладиатора Спартак

Известният бабаит от Павликени Златко Германов иска да носи името на гладиатора Спартак, за който се знае, че е въстанал роб срещу римляните и водач на посечен бунт.

39-годишният познайник на полицията предявил претенцията си веднага след като бил освободен след два месеца престой в ареста. Той веднага депозирал искова молба до Районния съд в Павликени,а делото му за промяна на малкото име е насрочено за началото на ноември. За тогава трябва да си кажат думата прокуратурата и общината, а самият заявител иска от …Националната следствена служба във Велико Търново справка за образувани, приключили и неприключили досъдебни производства срещу него, както и за повдигнати обвинения.

В молбата си до Темида, мъжът с дебело криминално досие е изтъкнал, че иска да си смени името на Спартак Германов, защото така бил познат в обществото и хората не го разпознавали като Златко . Според него разминаването в имената ,с които е записан и имената ,с които е познат в обществото ,създава редица неудобства. Името на човека имало за цел да индивидуализира личността му в обществото и в социалния живот, твърди още пред Районния съд Германов. Той уточнява, че иска да се промени и фамилията му,която сега остава същата.

"Съдът в Павликени не е длъжен да промени името на бабаита и за разлика от други съдилища в областта тук често се отказва на такива искания,ако лицето не може да докаже убедително,че промяната е наложителна", коментират юристи.

Златко Германов бе арестуван след побой на сервитьорка в Павликени, а саморазправата бе заснета от охранителна камера.Освен това той заплашваше земеделски производители да му дават пари, защото бил Сатаната и щял да им вземе душите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България