Рецидивист получи 20 г. за бягство от затвора и отвличане

През юни м.г. ловешкото село Летница бе блокирано за издирването на избягалия затворник Борис Иванов.

При първото му бягство изнасилил и ограбил старица

Ловешкият окръжен съд наказа с 20 години затвор Борис Иванов, който през юни м.г. избяга от затвора и взе за заложник възрастна жена.

Рецидивистът не признаваше вината си, затова делото не се гледа по съкратената процедура. Той получава тежката присъда, защото това е второто му бягство от местата за лишени от свобода. При първото - през 2010 г., когато е лежал във Варненския затвор, престъпникът нападнал, ограбил и изнасилил 89-годишна жена.

Борис Иванов е от Добрич, но след бягството и изнасилването е пратен да лежи при по-строг режим в Ловешкия затвор. Оставали му 4 г. и 9 месеца от 14-годишна присъда, но на 21 юни той успява да избяга и вдига на крак полиция и жандармерия. За издирването му е пратен и хеликоптер на „Гранична полиция”. Потерята попада в дирите му край ловешкото село Летница. Районът е блокиран. Борис влиза в дома на пенсионерката Петкана П. Кара жената да тръгне с него по улицата и да се правят на влюбена двойка. В района на жп гарата го засичат и обграждат в храсти, където задържа Петкана за заложник, преди да реши да се предаде.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право