Рецидивист с глоби за 6 500 лв. устрои родео и би полицай

Пътен рецидивист от Шумен си устрои истинско родео с полицията в сряда преди обяд, когато униформени го забелязали да шофира и му подали сигнал да спре. 32-годишният Х.Х. е с 6 490 лв. неплатени глоби за нарушения на пътя и с отнета книжка, съобщиха от полицейския пресцентър.

Екшънът се разиграл след 11 часа, когато полицейски екип, който работил по безопасността на движението на ул.“Самара“ в Шумен забелязал Пежо 306, на което преди дни извършили проверка и установили, че шофьорът е лишен от книжка. Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал.

Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре. Мъжът започнал да обикаля с автомобила в кв.“Боян Българанов“, на кръстовище до бившата военна болница увеличил скоростта и ударил леко кола. Спрял едва когато го пресрещнал втори полицейски екип. При слизане джигитът отказал да представи документи, оказал съпротива и нанесъл удар в областта на лицето на униформен служител.

Установено е, че Х.Х./32г./ от Шумен управлява в срок на лишаване - на 1 декември бил установен да шофира без да притежава книжка повече от 2 години. Свидетелството му било временно отнето за други нарушения, сред които и на неподчинение на полицаи. В началото на декември регистрационните номера на Пежото му били свалени и регистрацията му била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби. Това не спряло Х.Х., защото той поставил на Пежото си номера, предназначени за друго превозно средство.

Глобите на Х.Х. са за шофиране без книжка, без „Гражданска отговорност“, след употреба на алкохол, след причиняване на произшествие, след неизпълнение на полицейско разпореждане. Има наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6 490 лева, които не са платени.

Преглед на полицая в болница е показал, че служителят е с открита рана. Образувано е досъдебно производство и работата по изясняване на случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право