Рецидивист с 11 присъди ограбил и блудствал с 14-годишно момиче

Снимка: Архив

39-годишен рецидивист с 11 присъди е задържан в Разград след блудство и грабеж на 14-годишно момиче, съобщиха от прокуратурата във Варна. Гнусното престъпление станало към 21 часа във вторник на стъпалата към кв. Орел. Тогава непознат мъж застигал детето и със сила го завлякъл в храстите. Заплашил го с нож и блудствал с него.

Поискал от ужасеното момиче да му даде парите си и накити, каквито то нямало. Тогава изтръгнал мобилния телефон на жертвата и продължил да настоява да му даде пари, които му трябвали за наркотици. За да се отърве от лапите му, детето предложило да отиде в дома си и от там да вземе колкото може пари. Непознатият го придружил до входа на блока и го заплашил, че ще чака долу, иначе да му мисли.

Прибирайки се вкъщи момичето разказало на майка си какво е преживяло и как долу дебне насилникът. Жената веднага се обадила на тел. 112, а детето дало описание.

На следващия ден бил задържан заподозреният Милко И. (39г.) от шуменското село Кочово. При претърсване в квартирата му в Разград било намерено острието, с което заплашил момичето, а в колата на мъжа бил открит и телефонът на детето с повредена СИМ карта, казаха от Апелативна прокуратура във Варна.

Задържаният мъж бил съден за кражби, телесна повреда, унищожаване на чуждо имущество. Последно бил затвора през 2014г. Повдигнати са му обвинения за грабеж, в условията на опасен рецидив, както и за  блудство с 14-годишното момиче. Окръжна прокуратура в Разград го задържа за 72 часа и внесе искане за мярка за неотклонение „задържане под стража”.

С пострадалото дете работи психолог. Тежкото престъпление беше вписано в бюлетина на полицията само с грабежа на телефона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право