Рецидивист с 59 криминалистични регистрации ще отговаря за две измами в Търново

50-годишен рецидивист от Враца е обвинен в извършването на две измами във Велико Търново. Работата по случая е започнала, след като на 29 юли тази година в управлението е бил получен сигнал от продавач-консултант на магазин за инструменти. По данни на потърпевшия в търговския обект дошъл клиент, който взел под наем перфоратор, но не го върнал в установения по договора срок, с което ощетил фирмата с 1542 лв. По случая било започнато досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

На 5 август пък 40-годишна жена, управител на фирма за рентакар сигнализирала, че непознат е наел лек автомобил под наем, но не го е върнал в посочения срок. С това клиентът нанесъл щета на фирмата, в размер на 5283 лв. По този случай също е образувано досъдебно производство.

От проведените действия по разследването криминалистите установили, че извършителя на двете престъпления е Г. Г. от Враца, известен на полицията и многократно осъждан. Той е рекордьор с 59 криминалистически и съдебни регистрации основно за обсебване и измами с автомобили.

След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен в качеството на обвиняем. Към момента е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" по наказателно производство на 01 РУ - Плевен за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право