Рецидивист с 8 ефективни присъди отива на съд за блудство и изнудване

Рецидивист с 8 ефективни присъди отива на съд за блудство и изнудване на 14-годишно момиче, което нападнал в Разград. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна след внасяне на обвинителен акт срещу 39-годишния Милко И. от село Кочово.

Престъпникът е действал в условията на опасен рецидив, уточняват от прокуратурата. Той е нападнал детето на 25 октомври към 21.00 часа в района на квартал „Орел” в Разград. Размахал нож пред него и насила го натикал в храсти, където блудствал с него. Поискал пари, за да си купи наркотици. Отнел телефона на жертвата си, която в уплахата си казала, че ще му даде пари, които ще вземе от дома си. Пращал ги татко й от чужбина. Престъпникът се полакомил и придружил момичето до дома му, заплашвайки го, че чака отвън и ще стане лошо, ако го излъже.

Когато се прибрало вкъщи, детето разказало за нападението и изнудването. Майка му веднага се обадила на полицията. Нападателят бил задържан следващата вечер, а в колата му бил намерен телефонът на детето.

До момента Милко бил съден 11 пъти. 8 от наказанията били ефективни, допълват от Апелативна прокуратура във Варна. Предстои насрочване на делото в Окръжен съд – Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони