Рецидивист троши стъкла на коли след 8 литра бира

21-годишен младеж от с. Каменар с 16 присъди зад гърба си скоро ще се сдобие с поредното наказание за противозаконно унищожаване на чужди автомобили, съобщиха от прокуратурата във Варна. На 31 юли миналата година Красимир Д. атакувал три коли, като им счупил стъклата, за да търси ценни вещи и пари.

Преди набега младият мъж изпил 8 литра бира. След това излязъл от дома си в селото и стигнал пеша до Цветния квартал във Варна. Набелязал паркиран "Субару Форестър", сложил си ръкавици и с камък строшил едно от стъклата на возилото. В купето обаче нямало нищо ценно, затова Красимир повторил "операцията" с "Мерцедес".

В жабката открил документи и дебитна карта, която задържал. Плячката обаче не му харесала и той разбил трета кола, от която задигнал слънчеви очила и чантичка. Въпреки че действал с ръкавици, Красимир оставил следи по увредените возила и полицаите бързо го открили, а той оказал пълно съдействие на разследващите. Щетите по колите са за 329 лв., обясниха от прокуратурата. Красимир, който е завършил едва пети клас, ще дочака делото си в затвора, където изтърпява присъда за друго провинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България