Рибари на протест

Вдигаме се на протест. Непрекъснато ни проверяват и ни съставят актове. Това си е жив тормоз. Не ни оставят да работим спокойно. Това заявиха риболовци, които във вторник ще изразят недоволсктвото си пред сградата на ИАРА. Организатори са рибарите от организация "Челноморски изгрев", подкрепят ги колегите им по цялото крайбрежие.

Когато рибата намалее, корабите от север слизат надолу, към Созопол. Там обаче някои техни колеги ги посрещали "на нож". Възможно било именно те да предизвикват ненормалния брой проверки- по пет за няколко дни, подозират морските.

Съставяли им актове, защото декларирали, че хващат чернокоп и барбун, а на брега разтоварват само чернокоп.

Това е нормално, защото барбунът примерно е бил маломерен и рибарите са го хвърлили обратно в морето, каза Красимир Вангелов, капитан на риболовен кораб от Несебър. Освен това документите, които се попълвали при инспекция на борда, докато още се лови рибата, били само за справка по отношение на количеството.

После на база на тези проверки ги скъсвали от актове, съставени от ИАРА.- "Каква далавера може да има? Просто един чиновник трябва да напише едно актче. Третират ни като престъпници", ядосва се капитан Вангелов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони