"Ривър Плейт" поиска скалпа на "Реал" (ИНФОГРАФИКА)

Аржентинският колос "Ривър Плейт" поиска скалпа на "Реал" (Мадрид). Двата тима могат да се срещнат в започващото днес Световно клубно първенство. "Кралския клуб" е актуалният носител на трофея. Испанците дори преследват трети пореден триумф в надпреварата. Спечелената от "милионерите" Копа Либертадорес обаче е подействало крайно мотивиращо и футболистите са готови да сложат край на господството на "белите".

"Следващата ни цел е скалпа на "Реал" - каза защитникът на тима от Аржентина Джонатан Майдана. - Спечелихме справедливо финала с "Бока Хуниорс". Това обаче не означава, че всичко свършва. Започва нов турнир, в който искаме трофея".

Подобно мнение е изразил и Марсело Гаярдо, треньор на "Ривър Плейт". Това призна спортният директор на клуба Енцо Францесколи.

"Гаярдо прегърна трофея от Копа Либертадорес и каза, че в Абу Даби отиваме за още една купа", разкри шефът на "богаташите".

"Ривър Плейт" поиска скалпа на "Реал"

Наставникът, който бе спряган през лятото за нов селекционер на Аржентина, обаче е с изтичащ договор. Пред играчите той е заявил, че иска да остане в клуба. Шефовете на тима също не искат да изпускат специалиста, който мечтае да води европейски тим. В момента негови сънародници си начело на водещи клубове на Стария континент. Сантяго Солари е треньор на "Реал" (Мадрид), Диего Симеони оглавява "Атлетико", а Маурисио Почетино - "Тотнъм".

"Той ще отиде в Европа в даден момент, но не сега", каза Леонардо Понци, капитан на "Ривър Плейт".

Гаярдо има вече две титли от Копа Либертадорес като треньор, а това го прави апетитна хапка за тимовете от Стария континент.

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят