Рики Джървейс - Кошмарът на умнокрасивите

Рики Джървейс е един от последните световни комици, които не са се подчинили изцяло на политически коректните догми и все още имат куража да дразнят прогресивните комисари по „обидната реч” с качествени шеги на всякакви „забранени” теми. А догодина Джървейс се завръща за пети и последен път като водещ на церемонията по връчване на наградите „Златен глобус”.

Когато Рики - британски майстор на сухия и черния хумор от старата школа - води тези награди има шоу, обидени знаменитости, възмутени журналисти и висок рейтинг. Когато сложат стандартни водещи, спазващи партийната линия за феминистки и правилен „хумор” - резултатът е жалък провал. Затова организаторите рискуват да бъдат критикувани за пети и последен път, но поне да си осигурят онзи шум в социалните мрежи, който изявата на Джървейс неминуемо ще донесе. Коментарите започнаха отсега с множество демонстративно възмутени журналисти и активисти, които в един глас изпищяха, че времето на бели мъже като Рики Джървейс е отминало и той не е подходящ за новите либерални времена на тотална стерилизация на езика и мисълта.

Но на Рики не му пука. Той има над 13 милиона последователи в Twitter, където постоянно се гаври с хората, които искат да го цензурират. Той е съвременният кошмар на така наречения световен „умнокрасивитет”. Това са съвременните прогресивни либерали, които неиронично се смятат за умни и красиви, но всъщност силно напомнят на нещо като хипстър болшевики. В България вече има много представители на тази съмнителна порода и те също не са фенове на политически некоректния хумор на Джървейс.

За последно авторът на страшно успешния сериал „Офисът” ядоса трансджендър активистите с откритите си критики към Джонатан Янив, който е обемист чичко, но се мисли за жена, държи да се обръщат към него с името Джесика и до съвсем скоро се опитваше да съсипе живота на 16 служителки в дамски салони, които са отказали да му направят лазерна епилация на гениталиите.

Едрият биологичен мъж обвиняваше жените в трансфобия и дискриминация пред трибунала за човешки права в Британска Колумбия, Канада. Той ги съдеше, защото са отказали да му направят интимната процедура „бразилски бикини” на… косматия скротум.

Защото Джонатан Янив все още е напълно обзаведен с мъжките си части, не е минавал през никаква хормонална терапия или хирургически интервенции за смяна на пола и май изобщо няма намерение да го прави. Той просто го е сменил в съзнанието си преди няколко години и умишлено е посещавал салони, които предлагат лазерна епилация само за жени. Още преди козметичната си космата каскада Янив се бе прочул като транс активист, който държи всеки, който се обръща към него с истинското му име и пол, да бъде съден, тормозен и забраняван.

Рики Джървейс беше първата публична личност, която се осмели да критикува и осмее този брутален трансджендър активист и оттам отприщи вълна от омразни коментари по свой адрес в средите на LGBTQ движението и либералните медии като цяло. Рики каза: “Тъжно е когато една дама не може да получи козметична процедура на косматите си топки”.

Интересно ще бъде дали Рики ще включи трансджендър шеги на наградите „Златен глобус”. Преди време Джървейс беше заявил, че повече няма да поема ангажимента да е домакин на церемонията. Но сега настоява, че това ще е последната му изява като водещ и допълва, че този път организаторите от Холивудската международна прес асоциация са му направили предложение, на което не е можел да откаже.

 

Гаврите на комика с Холивуд

Ето няколко шеги на Рики от минали издания на „Златен глобус”:

„Това ще бъде парти вечер с тежко пиене или както му казва Чарли Шийн - закуска.”

„Тази година всичко беше триизмерно. Освен персонажите в „Туристът”. Чувствам се зле за Джони Деп, а дори не съм гледал филма. Всъщност кой го е гледал? Единствената причина „Туристът” да има номинации е, защото тези, които номинират, искат да се отъркат в Анджелина и Джони. Не, не е само това - те вземат и подкупи. Някои от тях ги заведоха да гледат концерт на Шер. Но това не може да е подкуп. Искам ли да гледам Шер? Не. Защо? Защото не сме в 1975-а.”

„И никакви награди за „Сексът и градът 2”. Дори за екипа, който подправи плаката на филма. Сериозно, момичета, всички знаем на колко години сте”

„В „Обичам те, Филип Морис” Джим Кери и Юън Макгрегър, двама хетеросексуални актьори, се правеха на гейове. Точно обратното на това, което правят едни известни сциентолози (б.р. - визира Джон Траволта и Том Круз). Тази шега я консултирах с адвокатите си.”

 

За него

Той цени свободата на словото

Рики Джървейс е един от най-ценните гласове на разума в нашето все общество, което все повече започва да прилича на тоталитарна антиутопия. Той цени свободата на словото и не се страхува да накърни чувствата на хора, които постоянно търсят някой да им накърни чувствата, за да се правят после на жертви. Джървейс е остроумен, смел, изобретателен и всички има какво да научим от него.

Дъглас Мъри, автор

 

Дължим му много

Рики Джървейс създаде „Офисът” като иновативна британска комедия и ние от американската версия на сериала му дължим много. И до ден днешен чувам шеговити коментари на познати, които ми казват как „Офисът” на Рики е много по-качествен от нашия. Но той наистина ни вдъхнови. Сериалът стана културно явление и зае своето място в новата златана епоха на телевизията.

Стив Карел, актьор и продуцент

 

Каза истината и прогресивните либерали го намразиха

Рики Джървейс е прекалено голям, за да се наведе пред силите на деня, които желаят да смажат всяко слово, което смятат за неудобно или политически некоректно. Той каза истината и прогресивните либерали го намразиха. Беше напълно прав да кратикува трансджендър активисти, които са си поставили за цел да търяст обида и дискриминация навсякъде и да съсипват животите на всички, които не им се подчиняват.

Пол Джоузеф Уотсън, коментатор

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети