РИК проверява сигнал за контролиран вот в Йоаким Груево

Снимка: Архив

Сигнал за контролиран вот в пловдивското село Йоаким Груево проверява 17-а Районна избирателна комисия в Пловдив-област. Жалбата е за организирано извозване на избиратели до урните, съобщи БНТ.

Според председателя на Секционната избирателна комисия, която е подала сигнала извозването на хора до урните започнало след 10:00 часа. На няколко курса, мъж с един и същи автомобил докарвал гласоподаватели и ги изчаквал да дадат своя вот.

"Възрастни хора бяха, които нямат роднинска връзка с шофьора, който ги води. За мен това е контролиран вот", каза Янка Котева, председател на 15 СИК в с. Йоаким Груево.

След като Котева заснела мъжа и номера на колата, той отправил заплахи към нея. Жената веднага подала сигнал до полицията и те извели мъжа от двора на училището. Застъпници на различни партии отричат, хора да са били извозвани контролирано до урните.

"Ами, има хора, които са недъгави нещо, сакати това-онова, не могат да се предвижат сами. И затова трябва да има придружител, който да ги закара за урните", обясни Митко Раков, застъпник.

Четири са секционните комисии в Йоаким Груево. Освен този сигнал, избирателният ден в селото преминава нормално.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България