РИОСВ-Пловдив даде старт на Световния ден на Земята със засаждане на цветя в детска градина

РИОСВ-Пловдив даде днес старт на кампания по повод Световния ден на Земята - 22 април, със засаждане на цветя в двора на детска градина "Зора" и викторина за разделното събиране на отпадъци.

Шефът на дирекция "Контрол на околната среда" Любка Караманова поздрави децата от трета и четвърта група за празника. Малчуганите пък посрещнаха гостите по стар български обичай с пита и шарена сол и с екоизложба от ръчно изработени изделия от отпадъчни и опаковъчни материали, посветена на Деня на Земята.

В специално подготвена програма децата демонстрираха своите знания за опазване на природата и се включиха в игра за сглобяване на картонени контейнери за разделно събиране на отпадъци.

Поздравиха гостите с песента "Жълто, зелено, синьо" и ги приканиха заедно да засадят цветя, дарени от родителите им в двора на забавачката. Малчуганите обещаха, че ще продължат да се грижат за растенията.

До края на седмицата те са подготвили още инициативи, свързани с опазване на природата, в които ще включат и родителите си.

"Зора" е една от детските градини в Пловдив, която през 2016 г. реализира проект по ПУДООС. На площадките за игра бяха поставени нови съоръжения, засадена е разнообразна растителност, изградени са алпинеум и билкова градинка. Сега се предвижда обновяване на настилката в двора на забавачката, за да е безопасна за децата.

В четвъртък директорът на РИОСВ-Пловдив доц. Стефан Шилев и кметът на район "Западен" Димитър Колев ще изнесат открит урок в Средно училище "Свети Свети Кирил и Методий" за опазване на планетата Земя. Предвидени са и занимателни игри, които ще запознаят учениците в кои контейнери да изхвърлят разделно отпадъците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България